14. december pusterum

I dag går du ud i køkkenet. Før du begynder mærk din vejrtrækning, træk vejret dybere og mere aktivt et par gange. Læg hænderne på  brystet og mærk bevægelsen. Mærk dine fødder. Mærk dine hænder og hver enkelt finger. Brug nu tid på at tage hver enkelt af dine indkøb. Med fuld koncentration og opmærksomhed finder du også en skål, en gryde, en slev, en kniv, en køkkenvægt, et decilitermål, en kop og en teske frem. Tag forklæde på. Du kan gøre denne øvelse meget langsomt, hvis du kan afsætte mere end 15 minutter i dag.

Mærk igen din vejrtrækning og din krop. Kom tilbage til dine hænder og fingrer. Læg mærke til dufte og det du ser. 

Læg 200 g smør i gryden, varm det op til det smelter. Læg mærke til duften. Tilsæt 5 deciliter mælk. Når blandingen er lunken og du kan stikke lillefingeren i uden af brænde dig. Læg mærke til følelsen på din finger. Hæld nu lidt af blandingen over gæren i skålen. Duft. Tilsæt 1 teske salt og 1 deciliter sukker og bland det til alt er opløst. Pisk de to æg i en separat kop og tilsæt dem og ca. 15 deciliter mel. 

Ælt dejen godt sammen. Mærk dejen, konsistensen og hvordan den forandrer sig, når du tilføjer mere mel. Duft til dejen og se på den. Tilsæt mere mel, hvis den er for klistret. Læg dejen i en skål med plads til, at den kan hæve. Fugt et viskestykke. Mærk vandet, fugten. Læg det over og sæt dejen i køleskabet til næste dag.