Ingefær - hovedpine, fordøjelse, øm i kroppen

Ingefær - en lille knoldet rod fra grøntsagsdisken eller pulver. Ingefær bør især være kendt for dens egenskab til at lette køresyge, søsyge, kvalme og stærke fordøjelsesproblemer og bøvsen og prutten. Denne te er også god ved hoste, forkølelse, især løbende næse, bronkitis, mangel på energi, nervøsitet, dårlig blodcirkulation og kolde tæer og fingre, ved diare samt ved kvalme i forbindelse med kemoterapi.


Ved ovenstående anbefales ingefærte lavet af 4-5 skiver (1-2 teskeer) rod overhældt med 1 kop kogende vand. Lad det trække i fem minutter. Bland eventuelt lidt honning i og drik det så langsomt. Tyg en skive undervejs.


Forskning har vist at ingefær bidrager til at sænke kolesterol, opkast og kvalme ved graviditet og derudover indeholder krydderiet antiinflammatoriske ingredienser nemlig gingeroler, som letter smerter ved leddegigt og gigt generelt. 500 til 1000 mg om dagen vil gøre en forskel. Ingefær kan også lægges som omslag på smertefulde led og muskler, det bidrager til omløb og letter smerten, som skyldes stagnerende energi.


Ingefæromslag reducerer hævelser og smerter. Ved hovedpine kan et ingefærpasta lavet af 1/2 teske ingefærpulver blandet i varmt vand smøres på panden. Der vil forekomme en lidt brændende følelse, der dog ikke brænder huden, men letter hovedpinen.


Ingefær har også en effekt ved sure opstød, kolik og luft i maven og det afslapper hele fordøjelseskanalen. Det neutraliserer giftstoffer, som vi får ind med maden og hjælper i fordøjelsesprocessen navnlig ved optagelsen af næringsstoffer. Mad med ingefær er lettere at fordøje og ingefær bidrager til rengøring af tarmene og fremmer en sund bevægelse i fordøjelsessystemet.


Det var lidt til dem med kolde fødder og mange mange andre, for mon ikke du ved, hvis det er dig der lider af sure opstød eller andet bøvl med fordøjelsen.