Kardemomme - til kaffe eller hjertet

Kardemomme er aromatisk, stimulerende og forfriskende. Der findes grønne og sorte kardemomme. De grønne kender vi bedst, de sorte findes især i Nepal og smager lidt mere røget. 

Kardemomme stimulerer fordøjelsen og styrker dit hjerte og lunger. Krydderiet fjerner skadelige bakterier og efterlader de nyttige og klarer vejrtrækningen og bekæmper dårlig ånde. Derudover en god hjælp ved luft i maven og ved forstoppelse.

Molekylært er kardemomme er en god kilde til kalium, calcium og magnesium samt til mangan og jern. Indeholder også antioxidanter og beskytter derved celler og modvirker inflammation. 

Brug små mængder drysset som pudder over teen eller grøntsager. I Østen bruges kardemomme i kaffe til at neutralisere og modvirke de negative effekter af kaffe.

Kardemomme indgår også i en te mod hoste og forstoppelse. Den får I opskriften på om et par dage. 

 God fornøjelse med kardemomme.