NYT

Læg nu dette til side og sæt dig ned. På dit favoritsted eller hvor det nu er muligt at finde dit pusterum. Sid behageligt. Læg mærke til om der er noget, du kan gøre for at sidde bedre. Det må helst ikke være ubehageligt eller gøre ondt. Forsøg så at sidde stille i denne position. Men husk, du kan...

Gayatra mantraen er muligvis den ældste kendte mantra. En bøn til solen, solen der giver liv på jorden. Mantraen har til hensigt at give enhver indsigt, den indsigt vi har brug for at blive bevidste i vores liv og i verden. Handle og agere bevidst. Oprindeligt var det de særligt indviede der måtte recitere denne mantra. Nu er den...

Endnu et øjeblik af ro venter dig. Måtte din dag have været nok som omskiftelig og fuld af indtryk, så giv alligevel eller netop dig selv lov til at checke ud. Verden står også selvom du ikke er med i den rumlen og tumlen de næste 15 minutter.

Sæt dig ned på dit sædvanlige sted eller et sted du er tilpas eller bare, der hvor du er. Sørg for at ingen kan forstyrre dig. Sæt telefonen på lydløs, også fri for vibration. Du må gerne gå off line lige nu. Max 15 minutter. Det er i orden.

Din dag begynder. Du har afsat din tid og ved at godbidden kommer. Uanset om du er på samme sted hver dag eller om du er vidt omkring, så venter det: Pusterummet.

Vi forsøger ikke at have for meget hver weekend, for bare det at være hjemme og nyde tiden sammen med hygge, bag og andet nørkleri er bare så rart og fint for alle.

Så gik 2. december, og på trods af en dejlig dag, fik jeg først nu tid til at give jer lovede pusterum. Til gengæld er den kort. Her kommer en smuk sonate af Beethoven. Sæt dig godt tilrette og luk øjnene og nyd det, hvor du end er og med eller uden hørebøffer på.

Det er i dag den 1. december. Knapt nok kan vi tro det, tiden flyver. Vi mindes konstant om, at julen kommer nærmere med glimmer og tilbud i byen og i enhver butik, masser af reklamer i avisen og det ene arrangement efter det andet om nisser, gaver og hurlumhej.