Personlig træner og Yogaterapeut 

Susanne Grange

Kære læser

De fleste mennesker kan afse 10 minutter til dem selv og alle har mulighed for at få bedre balance i deres liv.

Alle siger, at vi har behov for motion. Målet om de 10000 skridt om dagen motiverer mange. Vi monitorerer hvert minut puls, søvn og meget mere med finurlige ure, som forbinder os til cyber space og andre i verden. Gør vi det nu rigtigt?

Vores krop er en helhed og den påvirkes af det vi spiser, drikker, ånder ind, oplever og udsættes for. Den påvirkes også af elektriske strålinger, som omgiver os de fleste steder vi befinder os.

Vi har behov for motivation. I nogen tidfælge kommer den indefra og i andre udefra. Velvære kommer ikke ved at tilfredsstille andre og det andre siger vi skal. Nej, den dybe velværefølelse kommer indefra, når vi føler os forstået og accepteret, som vi er. Daglig velvære starter således fra dig selv.

Du har behov for at finde ind til dig selv, hver dag - checke ind og mærke efter. En daglig rytme giver os ro midt i al tumult og den giver os kontrol.

Dine 10 minutters "egen-tid" giver det en god start på dagen og virker som et kompas, der sætter mig på ret kurs.

Ved du ikke hvor du skal begynde, så skriv til mig eller ring. Mit arbejde er at give dig muligheder og ved fælles hjælp finder du vejen frem.

Min baggrund

Jeg er vokset op på landet udenfor Roskilde. Som 15-årig får jeg konstateret scoliose. I løbet af kort tid udvikler den sig og jeg må have korset i et år. Jeg fortsætter med at ride og laver dagligt øvelser jeg har fået af en fysioterapeut. Derudover hjælper en kiropraktor og jeg undgår operation.


Mødet med yoga

I Malawi introduceres jeg til astanga yogaen af en canadisk akupunktør. Vi praktiserer meget og yogaen giver stor velvære og glæde. Mine hormoner er i ubalance, men ved hjælp af akupunktur, zoneterapi, psykoterapi, kinesiologi, homøopati, urter og yoga bliver jeg gravid og vi får en datter i 2006.

Jeg tilpasser mit liv og lader naturen guide mig i at være mor. Karrieren tager over for en tid og vi rejser til Uganda. Her får vi på helt normal vis vores andet barn i 2009. Jeg kommer tilbage til yogaen og begynder også at undervise. Jeg fokuserer nu på yogaen og på at dele den med andre.


Afrika og Mellemøsten

Efter fire år i Uganda, tager vi til Jerusalem. Her tilbringer vi fem år og jeg kommer tættere på yogaen og arbejder med tålmodigt og vedholdent på at introducere yoga i hjertet af Jerusalem. Jeg lærer meget af mine elever og er dybt taknemmelig over dette møde. I 2015 møder jeg yogaterapien, rettidigt kan man sige da min skæve ryg begynder at presse mit hjerte til arytmi. Jeg får et personligt tilpasset yogaprogram af Dr. Natesaen Chandrasekaran og efter mindre end tre måneder forsvinder mine symptomer. Jeg var ikke i tvivl om, at det var yogaterapiuddannelsen, jeg ville have.


Uddannelse

Jeg blev certificeret Yogaterapeut i 2019 fra ViniYoga Foundation i Frankrig. Uddannelsen er tre-årig og består af 500 timers undervisning og over 70 individuelle studier. Derudover indeholder uddannelsen enkeltundervisning med eget terapiforløb. Uddannelsen er gennemgået i Frankrig og Indien, hvorfra lærermesteren Dr. Natesan Chandrasekaran og stammer. Al undervisning er mundtligt overførst. DR N.C. skriver bøger om sin undervisning for, at den skal kunne blive anvendt også efter hans tid, men den primære kilde er viden dels fra hans egen erfaring dels fra lærermestrene Desikashar og Sri Krishnamacharya. 

Gennem min yogakarriere har jeg afprøvet mange stilarter for at finde den rigtige for mig. Jeg startede med Astanga Yoga, og var længe om at være overbevist om, at der var noget der var bedre. Jeg har mere end 700 timers uddannelse og 2500 timers undervisning med mig.

Udover yogaterapien har jeg flere uddannelser indenfor yoga navnlig indenfor formen Astanga Vinyasa Flow, Radiant Child Yoga og traumesensitiv yoga. Jeg er nu i gang med den fireårige viniyogauddannelsen som jeg afslutter i 2020.

Jeg er oprindeligt uddannet agronom fra Landbohøjskolen. Da jeg arbejdede som agronom var jeg ansat i EU-Kommissionen og DFID i Malawi, i FødevarErhverv i Danmark samt i FNs Fødevareorganisation i Uganda.


Arbejdsliv

Jeg arbejder for at give mine elever og mennesker omkring mig, de bedste værktøjer og redskaber til at finde velvære og glæde. Jeg er grundlægger af bevægelsen Wellbeing for all now, hvis formål er at fremme velvære for alle, uanset deres situation og hvor de er. Jeg ønsker, at vi skal blive bedre til at dele ideer og kompetencer, som løfter os og motiverer os til en passende god og sund livsstil, tilfredshed med os selv og andre under hensyntagen til natur og miljø i vores dagligdag og i de valg vi tager.