Yogaterapeut og lærer 

Susanne I. B. Grange

Jeg tror på

at vi alle har mulighed for at få bedre balance i vores liv.

Vores krop er en helhed og den skal vi understøtte og give de bedste betingelser. Vi har behov for motivation og opmuntring. Vi har behov for at blive forstået og accepteret, som vi er. Og vi har behov for at blive mødt, hvor vi er. 

Min egen daglige rutine i form af øvelser, studier og jordforbindelse, passer lige netop til min krop. Det giver en god start på dagen og virker som et kompas, der giver mig den rigtige retning. 

Mit arbejde er at give dig samme muligheder.

Min baggrund

Jeg er vokset op på landet udenfor Roskilde. Som 15-årig får jeg konstateret scoliose. I løbet af kort tid udvikler den sig og jeg må have korset i et år. Jeg fortsætter med at ride og laver dagligt øvelser jeg har fået af en fysioterapeut. Derudover hjælper en kiropraktor og jeg undgår operation. 

Mødet med yoga

I Malawi introduceres jeg til astanga yogaen af en canadisk akupunktør. Vi praktiserer meget og yogaen giver stor velvære og glæde. Mine hormoner er i ubalance, men ved hjælp af akupunktur, zoneterapi, psykoterapi, kinesiologi, homøopati, urter og yoga bliver jeg gravid og vi får en datter i 2006.

Jeg tilpasser mit liv og lader naturen guide mig i at være mor. Karrieren tager over for en tid og vi rejser til Uganda. Her får vi på helt normal vis vores andet barn i 2009. Jeg kommer tilbage til yogaen og begynder også at undervise. Jeg fokuserer nu på yogaen og på at dele den med andre.

Afrika og Mellemøsten

Efter fire år i Uganda, tager vi til Jerusalem. Her tilbringer vi fem år og jeg kommer tættere på yogaen og arbejder med tålmodigt og vedholdent på at introducere yoga i hjertet af Jerusalem. Jeg lærer meget af mine elever og er dybt taknemmelig over dette møde.

Uddannelse

Jeg er udover at være yogalærer også Yogaterapeut, en uddannelse jeg har taget hos Yogaterapeut og læge Natesan Chandrasekaran gennem ViniYoga Foundation i Frankrig og med undervisning i Frankrig og Indien. I alt 500 timers studier fordelt på tre år.

Gennem min yogakarriere har jeg afprøvet mange stilarter for at finde den rigtige for mig. Jeg startede med Astanga Yoga, og var længe om at være overbevist om, at der var noget der var bedre. 

Jeg har flere uddannelser indenfor yoga. Den første fik jeg i Sydafrika, da vi boede i Uganda, det var den der var tættest på og heldigvis lige noget for mig nemlig Astanga Vinyasa Flow. Vi arbejdede med et team af meget engagerede og dedikerede lærere fra Africa Yoga heriblandt Kevin Nevell and Gavin Robertson. Denne uddannelse forandrede bestemt min livsbane og jeg styrede nu mere imod yoga end før.

Børneyoga havde min interesse og jeg uddannede mig hos det USA-baserede Radiant Child Yoga, som har sin oprindelse i kundalini yoga.

Men jeg ville mere med yoga og tog flere kurser i traumesensitiv yoga i hos David Emerson fra Trauma Center i Brookline, Massachusetts, USA.   


 Samtidigt med at jeg begyndte min Yogaterapiuddannelse, stiftede jeg bekendtskab med Viniyoga. Her fandt jeg endelig den yogastilart jeg med hjerte, sjæl og krop kan gå ind for. Denne stilart tager nemlig astanga yoga som udgangspunkt og tilpasser den til alder og form og det vi i yogaterapi kalder Individuelle distinkte konstitutionelle særheder. 

 og har derudover flere timers uddannelse i børneyoga og traumesensitiv yoga. 

Jeg er stadig i gang med viniyogastudiet (500 timer over fire år) og vil være færdig i 2020.

Viniyoga tilpasser sig til enhver krop og ethvert behov og det er her jeg har fundet balance og velvære i krop og sind.  

Med i bagagen har jeg mere end 700 timers uddannelse og 2500 timers undervisning.  

Jeg er oprindeligt uddannet agronom fra Landbohøjskolen. Da jeg arbejdede som agronom var jeg ansat som juniorekspert i EU-Kommissionen i Malawi, konsulent i Ministry of Lands samt DFID i Malawi, FødevarErhverv i Danmark samt i FNs Fødevareorganisation i Uganda.

Arbejdsliv

Jeg arbejder for at give mine elever og mennesker omkring mig, de bedste værktøjer og redskaber til at finde velvære og glæde. Jeg er grundlægger af bevægelsen Wellbeing for all now, hvis formål er at fremme velvære for alle, uanset deres situation og hvor de er. Jeg ønsker, at vi skal blive bedre til at dele ideer og kompetencer, som løfter os og motiverer os til en passende god og sund livsstil, tilfredshed med os selv og andre under hensyntagen til natur og miljø i vores dagligdag og i de valg vi tager.