Yogalærer Susanne Bang Grange

Jeg tror på

at vi alle har mulighed for at få bedre balance i vores liv. Jeg tror også på, at vi har muligheden for at blive stærkere, så vi kan tage vare på os selv fysisk og psykisk. Vi skal blot hjælpes på vej og støttes.

Vi har behov for motivation og opmuntring. Vi har behov for at blive forstået og accepteret ,som vi er. Og vi har behov for at blive mødt, hvor vi er. 

Min egen daglige rutine i form af øvelser, studier og jordforbindelse, passer lige netop til min krop. Det giver en god start på dagen og virker som et kompas, der giver mig den rigtige retning. Det er med denne filosofi, jeg møder mine elever. 

Min baggrund

Jeg er vokset op på landet udenfor Roskilde. Som 15-årig får jeg konstateret scoliose. Den udvikler sig og jeg ender i korset. Jeg fortsætter med at ride og laver dagligt fysioterapiøvelser. Derudover hjælper en kiropraktor og jeg undgår operation. 

Mødet med yoga

I Malawi introduceres jeg til astanga yogaen af en canadisk akupunktør. Vi praktiserer meget og yogaen giver stor velvære og glæde. Mine hormoner er i ubalance, men ved hjælp af akupunktur, zoneterapi, psykoterapi, kinesiologi, homøopati, urter og yoga bliver jeg gravid og vi får en datter i 2006.

Jeg tilpasser mit liv og lader naturen guide mig i at være mor. Karrieren tager over for en tid og vi rejser til Uganda. Her får vi på helt normal vis vores andet barn i 2009. Jeg kommer tilbage til yogaen og begynder også at undervise. Jeg fokuserer nu på yogaen og på at dele den med andre.

Afrika og Mellemøsten

Efter fire år i Uganda, tager vi til Jerusalem. Her tilbringer vi fem år og jeg kommer tættere på yogaen og arbejder med tålmodigt og vedholdent på at introducere yoga i hjertet af Jerusalem. Jeg lærer meget af mine elever og er dybt taknemmelig over dette møde.

Uddannelse og arbejdsliv

Gennem min yogakarriere har jeg prøvet mange stilarter. Jeg er uddannet i vinyasa flow hos Kevin Nevell og Gavin Roberts i Sydafrika og har derudover flere timers uddannelse i børneyoga og traumesensitiv yoga. I henholdsvis 2015 og 2017, startede jeg på yogaterapistudiet (500 timer) og viniyogastudiet (500 timer) med to anbefalelsesværdige erfarne lærere, Dr N. Chandrasekaran fra YogaVadidyasala, Chennai, Indien og Bernard Bouanchaud, Vini Yoga Foundation, Frankrig. 

I Viniyoga har jeg dog fundet den ultimative yoga, nemlig den yoga der tilpasser sig til enhver krop og ethvert behov. Her har jeg fundet balance og velvære i krop og sind.  

Jeg har mere end 700 timers uddannelse og 2500 timers undervisning i bagagen. 

Jeg er grundlægger af bevægelsen Wellbeing for all now, hvis formål er at fremme velvære for alle, uanset deres situation og hvor de er. Bevægelsen skal hjælpe med at dele ideer og kompetencer, som løfter os og motiverer os til en behagelig sund livsstil, tilfredshed med os selv og andre under hensyntagen til natur og miljø i vores dagligdag og i de valg vi tager.

Jeg er uddannet agronom fra Landbohøjskolen. Da jeg arbejdede som agronom var jeg ansat som juniorekspert i EU-Kommissionen i Malawi, konsulent i Ministry of Lands samt DFID i Malawi, FødevarErhverv i Danmark samt i FNs Fødevareorganisation i Uganda.