YOGATERAPI

Yogaterapi hjælper dig uanset diagnosen og vil altid genopbygge, forebygge, vedligeholde og øge din velvære. Nedenfor er en del af de diagnoser, vi arbejder med. 

Allergi og astma. Hjerte- og karlidelser. Urinvejslidelser. Hudproblemer. Problemer med fordøjelsen og lymfesystemet. Det reproduktive system inklusive menstruationssmerter, udeblivelse af graviditet, før og efter fødsel samt overgangsalderen.Fysiske smerter og ubehag i kroppen. Artrose, ledsmerter, dårlige knæ, skævheder og andre knogle og ledlidelser.

Koncentration, hukommelse, fokus, AMD og andre øjenproblemer, alzheimer, parkinsons, MS og stress eller traume.

Børn og unge - Skævheder som scoliose, rund ryg, platfod, spændingshovpine og mentruationssmerter. Nedtrykthed. Koncentrationsbesvær, hyperaktivitet. 

Kort fortalt

 • Yogaterapi er en terapiform, der henvender sig til alle aldre og sundhedsstilstande. 
 • Du behøver ikke forkundskab til yoga. 
 • Yogaterapi er lindrende, forebyggende og opbyggende for krop, psyke og sind.  
 • Yogaterapi tager hensyn til ubalancer og skavanker og afhjælper fysisk, fysiologisk og psykisk.

Helt konkret:

 • I yogaterapi gør vi brug af kropsøvelser, åndedrætsøvelser, lydøvelser og visualisering. Derudover rådgives vedrørende livsstil og forværrende faktorer i dagligdagen.
 • Ethvert yogaprogram er unikt tilpasset til eleven.
 • I yogaterapi arbejder vi med enkle præcise øvelser for at opnå en specifik effekt.
 • Træningen tilrettelægges så kroppen får lov til at forandre sig gradvist og komme i balance.
 • Vejrtrækningen er et centralt element i yogaprogrammet. 
 • Der arbejdes både med dynamiske og statiske øvelser alt efter behov. 
 • Yogaterapi gør dig uafhængig og selvstændig.

Yogaterapi virker bedst med en vedholdende indsats. Det er mit job at motivere dig og give dig lyst til at udvikle dig og opnå større velvære.

Om du vælger en enkelt konsultation eller et forløb er helt op til dig.


"I yogaterapi fokuserer vi på funktionen af kroppens led, muskler og organer. Eksempelvis vil vi for en elev med scoliose og hjertearytmi fokusere på øvelser, som giver hjertet plads til at fungere optimalt og tænke mindre på at ryggen er skæv".


Yogaterapi udspringer af hathayogastilarten Viniyoga, som betyder: "Yoga som tilpasses den elev, der udøver den."

                                                            Yoga sutra  


 

En Yogaterapikonsultation

Ved en yogaterapikonsultation møder du din lærer og vi taler sammen og lærer hinanden at kende. Du fortæller, om dine udfordringer. Jeg spørger ind til dit helbred, velvære, familie mm.

Dernæst foretager jeg en fysisk undersøgelse, hvor jeg mærker din rygsøjle, skuldrer, muskelstyrke mm. Du vil også blive bedt om at lave nogle enkle bevægelser.

Du fortæller mig, hvor meget tid du kan bruge på øvelser og jeg designer derefter et passende program til dig. Vi slutter af med, at jeg underviser dig i programmet, så du har styr på det og vi aftaler opfølgning.

Der lægges stor vægt på din egen oplevelse af en øvelse og effekten af øvelsen. Afhængigt af dig arbejder vi med vejrtrækningen og indlægger tid til observation og hvile i mellem øvelserne.

Forudsætinger

Husk at yogaterapi er en mulighed for alle aldre og unaset enhver fysisk begrænsning, som for eksempel manglende bevægelighed, smerter, skævheder, amputationer eller andre skader eller sygdomme. Den eneste reelle forudsætning er, at vi kan kommunikere bevidst.

Hvad kan du forvente ?

Med dit program i hånden, er det første skridt taget på vejen mod et bedre helbred og velvære i hverdagen. Det kan være en udfordring at finde tiden og indarbejde nye vaner. Et program er altid både enkelt og udfordrende. Det er vigtigt at vi finder den helt rigtige dosering - ikke for meget, ikke for lidt. Oplever du det ikke stemmer overens så ring til mig. Efterhånden som du forandrer dig, ændrer vi dit program, hvis du ønsker det. Det er målet, at du får lov at udvikle dig og opleve større velvære uden pres og stress.

Læs mere om Yogaterapi Viden