Yogaterapi eller Personlig træning - Hvad er forskellen? 

Når vi kender hver yogaøvelse grundigt og helt til bunds, kan vi tilpasse til den enkelte og bevare effekten - Så uanset om du kan stå på hovedet eller ej, så kan du opnå effekterne af hovedstand ved blot at lave en variation af stillingen. 

Det jeg tilbyder er personlig træning med fundament i yogaen og dens oldgamle afprøvede visdom. Om det kaldes terapi eller ej betyder ikke noget - det væsentlige er, at de øvelser du laver dagligt hjælper lige netop dig. En god start eller slutning på dagen.En fornuftig, simpel og effektiv træningsmetode for alle aldre og alle diagnoser, udfordringer og skavanker. 

Ydre og indre styrke og balance  


Barn, teenager, unge, familie og ældre. Vi er allesammen forskellige. Vi tiltrækkes og inspireres af forskellige ting. Vi kan lide forskellig mad, musik, kunst.... 

En ting har vi dog til fælles og det er, at vi kommer fra naturen. Vi er natur - i vores grund er vi naturlige og vores rytme følger naturen. Vi ser det klarest hos babyer og mindre børn, men allerede tidligt bringes vi væk fra naturen og dermed også væk fra kroppens indeboende kapacitet og helende kraft. 

Fra naturens side er vi lavet til at kunne hele os selv, og det sker i meget stor grad i vores uvidenhed. For eksempel når vi sover. Her regenereres celler og syge celler repareres eller skilles ud. Der bliver gjort godt rent. Selvom vi forsøger at lave om på mange ting så kan vi ikke komme væk fra at vi har brug for naturen. 

Yoga arbejder med naturen - i samme retning som naturen - det er det der adskiller yoga fra meget andet og det er yogaen styrke.  

"Da kirurgen scannede før operation var nyrestenen væk. Han blev meget overrasket. Derudover er den muskelknude jeg har i maven heller ikke vokset efter fire måneder, trods negative prognoser. Jeg ved, at det er min indsats med yoga, der har hjulpet. " Susan, nord for Roskilde. 

Yoga der møder dig, hvor du er. 

Derfor er der Yoga til alle uanset alder, diagnose og form. 

Det, der gør forskellen, er den lærer, du har.

Med udgangspunkt i yogaens indsigt i mennesket fysik, fysiologi, psyke og væsen udarbejder vi i Yogaterapien et individuelt tilpasset program af øvelser. Med en begrænset og overskuelig indsats kan du med få og målrettede øvelser investere i din daglige og fremtidige velvære og komme ud af akutte smerter, genoptræne din krop, forebygge skader og vedligeholde og styrke dig selv fysisk, fysiologisk og psykisk. 

Fleksibilitet - Styrke - Klarhed - Balance 

Indeni og udenpå 

Sådan foregår det:

Efter en grunding konsultation med kropsanalyse og samtale får du et VELVÆREPROGRAM med forskellige krops- og åndedrætsøvelser. Hvis der er behov, giver jeg dig også koncentrations- og hukommelsesøvelser, vokaløvelser, øjen- og fingerøvelser samt råd om kost og livsstil (ayurveda).

Værd at vide om Yogaterapi:

- Du behøver ikke have nogen forkundskaber til yoga

- Du behøver ikke være smidig eller fit.

- Du behøver ikke være mobil.

- Du kan sagtens lave alle andre aktiviteter.

- Effekten afhænger af din indsats og vedholdenhed.

- Motivationen vokser over tid. 

Susanne Grange

Jeg er certificeret Yogaterapeut. Jeg er uddannet og registreret gennem Viniyoga-Fondation i Frankrig. Min uddannelsen er tre-årig og består af 500 timers undervisning inklusive mere end 70 individuelle studier. Derudover indeholder uddannelsen enkeltundervisning med eget terapiforløb. Uddannelsen er gennemgået i Frankrig og Indien, hvorfra lærermesteren Dr. Natesan Chandrasekaran og stammer. Udover Indien uddanner Dr N.C. også yogaterapeuter i Australien, England og Belgien. Al undervisning er mundtlig, selvom DR N.C. skriver bøger om sin undervisning for at den skal kunne blive anvendt også efter vores tid.

En konsultation

En konsultation vil typisk bestå af en kort samtale, hvorefter jeg ser på dine bevægelser og dit åndedræt og puls. Dit hjemmearbejde tilpasses den tid du har til din indsats og består typisk af krops- og åndedrætsøvelser, gode råd til din livsstil, kost og aktiviteter. Vi holder dog først og fremmest fokus på de mest udsatte eller akut ramte steder i din krop med den hensigt at lindre. Dernæst arbejder vi med at balancere og styrke hele kroppen.

Yogaterapi

Yogaterapi opstår som et samarbejde mellem lærer og elev. Derfor er kemien, samtalen og tiden vigtig. Den første konsultation varer mellem 1,5-2 timer. Vi kommer ikke ind på alt med det første, men det, der umiddelbart går dig på, skal du fortælle mig om. Med nøje tilpassede skridt går vi i dybden. Der tages altid hensyn til både fysiske og fysiologiske ubalancer i kroppen og det er derfor vigtigt at have sine diagnoser mm med. 


Hvem er du? 

For at kunne give dig den bedst mulige behandling og motivation er det vigtigt for mig at vide lidt om hvem du er og lidt om din historie og hvad du ønsker. Derfor beder jeg alle mine elever om at udfylde et lille spørgeskema før de kommer hos mig. Du kan hente skemaet her.

Nedenfor kan du læse lidt om hvad Yogaterapien kan være behjælpelig til.

Smerter, diagnoser, gener, skader, genoptræning

Yogaterapi hjælper dig uanset symptomer, diagnose eller din fysiske form. Det yogaterapiprogram du får, er specielt tilrettelagt så det genopbygger, forebygger, vedligeholder og øger din indre og ydre balance og velvære. Det vigtigste er, at du gør din daglige indsats.

Ingen mennesker er ens og ingen yogaterapiprogrammer er ens, uanset om diagnosen er den samme. 

Måske har du ondt og ingen kan rigtig sige, hvad der er galt. Måske har du symptomer og irritationer, men intet har hjulpet dig endnu. Måske har du fået en klar diagnose. I alle disse situationer, kan du finde hjælp, støtte, glæde og styrke gennem Yogaterapien. 

Vi tager udgangspunkt i den del af kroppen, som er i ubalance men arbejder ikke udelukkende med denne del. Derimod ser vi på det hele menneske og hjælper dig til at få større velvære. 

Dine ubalancer kan give sig til udtryk i:

 • Knogler og led
 • Fordøjelsen
 • Luftvejene
 • Kredsløbet
 • Urinvejene
 • Lymfesystemet
 • Nervesystemet
 • Hormonsystemet
 • Immunforsvaret
 • Samt i psykiske og følelsesmæssige ubalancer

Derudover arbejder Yogaterapien også med:

 • Cancer, Autoimmune sygdomme, spiseforstyrelser, afhængighed
 • Aldring - hukommelse, parkinson, rysten, synsnedsættelse, hørenedsættelse, balancen mm


Styrk din krop fysisk, fysiologisk og mentalt?

Yogaterapi er i høj grad også for dig, som gerne vil beholde din gode form og bliver stærkere på alle planer. Uanset hvor lidt eller meget tid du kan afsætte hver dag, så har du den perfekte træningspartner i dit Velværeterapiprogram. 


Priser for Yogaterapi

- En times samtale - 300 kr - 30 minutter. Nøglen til din succes afhænger af forhold til din terapeut. Derfor er det vigtigt, at vores kemi stemmer. Jeg tilbyder denne første samtale, så du kan finde ud af om, jeg er den person, du kan bruge til at hjælpe dig.

- 1. konsultation - 750 kr - 90 minutter Analyse, udarbejdelse af et program der specifikt er tilpasset dig og de prioriteter vi sætter for dig. Jeg vil også undervise dig, så du er helt tryg ved at lave dit program derhjemme.

- Opfølgende konsultationer - 450 kr - 60 minutter. Vi arbejder videre med din udvikling og dit program.

Forløb:

Alt i en - et tre måneders forløb med 1. konsultation og to opfølgende konsultationer i alt - 1500 kr

Alt i en - et seks måneders forløb med 1. konsultation og fire opfølgende konsultationer i alt 2250 kr

Alt i en - et årsforløb med 1. konsultation og fire opfølgende konsultationer plus deltagelse i en ugentlig yogaklasse i alt - Ring for pris. 


"I yogaterapi fokuserer vi på at forbedre og optimere kroppens funktioner. Vi styrker hele kroppen og bringer den i balance." 

Yogaterapi udspringer af hathayogastilarten Viniyoga, som betyder: "Yoga som tilpasses den elev, der udøver den."

                                                            Yoga sutra  

Læs mere om Yogaterapi Viden