Personlig træning med udgangspunkt i yoga og yogaterapi  

Mit program - Dine resultater.

Yoga bygger på gammel velafprøvet visdom. Effekten af hver øvelse jeg giver dig er dybere end det ydre stræk og det du rent faktisk mærker. Øvelsen påvirker din fysiologiske og psykiske krop. Den vil berøre din hormonproduktion, dit immunforsvar og nervesystem mv. Du får derfor langt mere for den indsats du lægger, når du får en præcis vejledning og et tilpasset sæt af øvelser.   

Øvelsernes effekt øges ved, at vi gentager dem med mindre end 24 timers mellemrum. Du bestemmer derfor selv, hvor meget du vil have ud af det. Til gengæld er det min opgave, som din træner at motivere dig til at være flittig og vedholdende.


En fornuftig, simpel og effektiv træningsmetode for alle aldre og alle diagnoser, udfordringer og skavanker. 

Denne form for personlig træning giver dig ydre og indre balance og styrke.  


"Da kirurgen scannede før operation var nyrestenen væk. Han blev meget overrasket. Derudover er den muskelknude jeg har i maven heller ikke vokset efter fire måneder, trods negative prognoser. Jeg ved, at det er min indsats med yoga, der har hjulpet. " Susan, nord for Roskilde. 

Yoga der møder dig, som du er. 

Derfor er der Yoga til alle uanset alder, diagnose og form. 

Det, der gør forskellen, er den lærer, du har.

Mere viden

Brug tiden fornuftigt - invester i fremtiden og hold dig i form.


Ingen af os er ens. Det mest tydelige tegn er vores udseende. Men også indeni udvikler vores krop sig forskelligt. Det er godt at motionere for at holde os i form. Men ikke al motion er passende for alle. Der er behov for individuel tilpasning. Jeg arbejder professionelt både indeni i kroppen og udenpå. Øvelserne, jeg tilrettelægger, er som en recept fra lægen. En beskrivelse af noget du har behov for, der virker inde i kroppen - fysisk og mentalt - og skal tages hver dag og helst på det samme tidspunkt. Og så er der jo ingen bivirkninger.

Har du brug for medicin? Tager du medicin? Kan du undvære det? Når kroppen er ung og stadig kan reparere sig selv i søvn og hvile. Den har ikke brug for hjælp. Men på et tidspunkt fyldes bægeret oftest af akkumuleret stress og uhensigtsmæssig livsstil og så siger kroppen fra. Enten med små eller STORE bogstaver. 

Der er mange metoder til at komme stress og dårlig form til livs. Måske virker det for dig at motionere, gå til fitness, dyrke anden sport eller mindfulness, meditation, yoga, ja listen er uendelig. Sommetider mangler der alligevel noget og sommetider kommer der alligevel en dårlig ryg, højt blodtryk eller andet på tværs.

Vil du til bunds og styrke og balancere din sundhed? 

Den teknik jeg bruger hjælper dig til et fundament og en base, hvorfra du kan virke i arbejdslivet, fritiden og i familien. Teknikken har sit udgangspunkt i mange tusind års viden og visdom, som bruges i kombinationer og som tilpasses den enkelte, så enhver føler sig tilpas uanset alder, fitness og form.

Øvelserne koordination med vejrtrækningen øger effekten og tilpasningen styrker dig i din krop, så du bedst muligt modstår både fysisk og psykisk stress og pres. 

Forandringer i kroppen vil ske som følge af enkle metoder. Hver øvelse tilpasses således elevens kapacitet. Jeg hjælper dig til at finde en øvelses maksimale effekt for dig. Det er ikke svært, men du har brug for hjælp. Den giver jeg dig. 

Terapien hjælper alle om du vil i endnu bedre form eller om du har en gene, ubalance, langvarig eller akut skade eller om du vil genoptræne efter en operation. Ved daglig brug af terapiens metoder hjælpes din krop mod balance. 

Med udgangspunkt i yogaens indsigt i mennesket fysik, fysiologi, psyke og væsen udarbejder vi i Yogaterapien et individuelt tilpasset program af øvelser. Med en begrænset og overskuelig indsats kan du med få og målrettede øvelser investere i din daglige og fremtidige velvære og komme ud af akutte smerter, genoptræne din krop, forebygge skader og vedligeholde og styrke dig selv fysisk, fysiologisk og psykisk. 

Fleksibilitet - Styrke - Klarhed - Balance 

Indeni og udenpå 

Sådan foregår det:

Efter en grunding konsultation med kropsanalyse og samtale får du et VELVÆREPROGRAM med forskellige krops- og åndedrætsøvelser. Hvis der er behov, giver jeg dig også koncentrations- og hukommelsesøvelser, vokaløvelser, øjen- og fingerøvelser samt råd om kost og livsstil (ayurveda).

Værd at vide om Yogaterapi:

- Du behøver ikke have nogen forkundskaber til yoga

- Du behøver ikke være smidig eller fit.

- Du behøver ikke være mobil.

- Du kan sagtens lave alle andre aktiviteter.

- Effekten afhænger af din indsats og vedholdenhed.

- Motivationen vokser over tid. 

En konsultation

En konsultation vil typisk bestå af en kort samtale, hvorefter jeg ser på dine bevægelser og dit åndedræt og puls. Dit hjemmearbejde tilpasses den tid du har til din indsats og består typisk af krops- og åndedrætsøvelser, gode råd til din livsstil, kost og aktiviteter. Vi holder dog først og fremmest fokus på de mest udsatte eller akut ramte steder i din krop med den hensigt at lindre. Dernæst arbejder vi med at balancere og styrke hele kroppen.

Yogaterapi

Yogaterapi opstår som et samarbejde mellem lærer og elev. Derfor er kemien, samtalen og tiden vigtig. Den første konsultation varer mellem 1,5-2 timer. Vi kommer ikke ind på alt med det første, men det, der umiddelbart går dig på, skal du fortælle mig om. Med nøje tilpassede skridt går vi i dybden. Der tages altid hensyn til både fysiske og fysiologiske ubalancer i kroppen og det er derfor vigtigt at have sine diagnoser mm med. 


Hvem er du? 

For at kunne give dig den bedst mulige behandling og motivation er det vigtigt for mig at vide lidt om hvem du er og lidt om din historie og hvad du ønsker. Derfor beder jeg alle mine elever om at udfylde et lille spørgeskema før de kommer hos mig. Du kan hente skemaet her.

Nedenfor kan du læse lidt om hvad Yogaterapien kan være behjælpelig til.

Smerter, diagnoser, gener, skader, genoptræning

Yogaterapi hjælper dig uanset symptomer, diagnose eller din fysiske form. Det yogaterapiprogram du får, er specielt tilrettelagt så det genopbygger, forebygger, vedligeholder og øger din indre og ydre balance og velvære. Det vigtigste er, at du gør din daglige indsats.

Ingen mennesker er ens og ingen yogaterapiprogrammer er ens, uanset om diagnosen er den samme. 

Måske har du ondt og ingen kan rigtig sige, hvad der er galt. Måske har du symptomer og irritationer, men intet har hjulpet dig endnu. Måske har du fået en klar diagnose. I alle disse situationer, kan du finde hjælp, støtte, glæde og styrke gennem Yogaterapien. 

Vi tager udgangspunkt i den del af kroppen, som er i ubalance men arbejder ikke udelukkende med denne del. Derimod ser vi på det hele menneske og hjælper dig til at få større velvære. 

Dine ubalancer kan give sig til udtryk i:

 • Knogler og led
 • Fordøjelsen
 • Luftvejene
 • Kredsløbet
 • Urinvejene
 • Lymfesystemet
 • Nervesystemet
 • Hormonsystemet
 • Immunforsvaret
 • Samt i psykiske og følelsesmæssige ubalancer

Derudover arbejder Yogaterapien også med:

 • Cancer, Autoimmune sygdomme, spiseforstyrelser, afhængighed
 • Aldring - hukommelse, parkinson, rysten, synsnedsættelse, hørenedsættelse, balancen mm


Styrk din krop fysisk, fysiologisk og mentalt?

Yogaterapi er i høj grad også for dig, som gerne vil beholde din gode form og bliver stærkere på alle planer. Uanset hvor lidt eller meget tid du kan afsætte hver dag, så har du den perfekte træningspartner i dit Velværeterapiprogram. 


"I yogaterapi fokuserer vi på at forbedre og optimere kroppens funktioner. Vi styrker hele kroppen og bringer den i balance." 

Yogaterapi udspringer af hathayogastilarten Viniyoga, som betyder: "Yoga som tilpasses den elev, der udøver den."

                                                            Yoga sutra