YOGATERAPI  

En simpel og effektiv metode, 

som holder din krop i form 


Foto: Tak til Birgitte Heiberg-Andersen, Marianne Elisabeth Soeborg og Ro's Kilde

Yogaterapi møder dig, hvor du er. 

Derfor er Yogaterapi for alle uanset alder, diagnose og form.

Med udgangspunkt i yogaens indsigt i mennesket fysik, fysiologi, psyke og væsen udarbejder vi i Yogaterapien et individuelt tilpasset program af øvelser. Med en begrænset og overskuelig indsats kan du med få og målrettede øvelser investere i din daglige og fremtidige velvære og komme ud af akutte smerter, genoptræne din krop, forebygge skader og vedligeholde og styrke dig selv fysisk, fysiologisk og psykisk. 

Fleksibilitet - Styrke - Klarhed - Balance 

Indeni og udenpå 

Sådan foregår det:

Efter en grunding konsultation med kropsanalyse og samtale får du et VELVÆREPROGRAM med forskellige krops- og åndedrætsøvelser. Hvis der er behov, giver jeg dig også koncentrations- og hukommelsesøvelser, vokaløvelser, øjen- og fingerøvelser samt råd om kost og livsstil (ayurveda).

Værd at vide om Yogaterapi:

- Du behøver ikke have nogen forkundskaber til yoga

- Du behøver ikke være smidig eller fit.

- Du behøver ikke være mobil.

- Du kan sagtens lave alle andre aktiviteter.

- Effekten afhænger af din indsats og vedholdenhed.

- Motivationen vokser over tid. 

Hvem er din yogaterapeut?

Susanne er certificeret Yogaterapeut. Susanne er uddannet gennem Viniyoga-Fondation i Frankrig , hvor hun også er registreret. Uddannelsen til terapeut er tre-årig og består af 500 timers undervisning inklusive mere end 70 case-studier. Derudover indeholder uddannelsen enkeltundervisning med eget terapiforløb. Uddannelsen er gennemgået i Frankrig og Indien, hvorfra lærermesteren Dr. Natesan Chandrasekaran er og virker. Dr. NC i daglig tale, uddanner også yogaterapeuter i Australien, England og Belgien, hvortil han rejser hvert år to gange hvert sted for at sikre den mundtlige overførsel af undervisningen.


Hvem er du? 

For at kunne give dig den bedst mulige behandling og motivation er det vigtigt for mig at vide lidt om hvem du er og lidt om din historie og hvad du ønsker. Derfor beder jeg alle mine elever om at udfylde et lille spørgeskema før de kommer hos mig. Du kan hente skemaet her.

Nedenfor kan du læse lidt om hvad Yogaterapien kan være behjælpelig til.

Smerter, diagnoser, gener, skader, genoptræning

Yogaterapi hjælper dig uanset symptomer, diagnose eller din fysiske form. Det yogaterapiprogram du får, er specielt tilrettelagt så det genopbygger, forebygger, vedligeholder og øger din indre og ydre balance og velvære. Det vigtigste er, at du gør din daglige indsats.

Ingen mennesker er ens og ingen yogaterapiprogrammer er ens, uanset om diagnosen er den samme. 

Måske har du ondt og ingen kan rigtig sige, hvad der er galt. Måske har du symptomer og irritationer, men intet har hjulpet dig endnu. Måske har du fået en klar diagnose. I alle disse situationer, kan du finde hjælp, støtte, glæde og styrke gennem Yogaterapien. 

Vi tager udgangspunkt i den del af kroppen, som er i ubalance men arbejder ikke udelukkende med denne del. Derimod ser vi på det hele menneske og hjælper dig til at få større velvære. 

Dine ubalancer kan give sig til udtryk i:

 • Knogler og led
 • Fordøjelsen
 • Luftvejene
 • Kredsløbet
 • Urinvejene
 • Lymfesystemet
 • Nervesystemet
 • Hormonsystemet
 • Immunforsvaret
 • Samt i psykiske og følelsesmæssige ubalancer

Derudover arbejder Yogaterapien også med:

 • Cancer, Autoimmune sygdomme, spiseforstyrelser, afhængighed
 • Aldring - hukommelse, parkinson, rysten, synsnedsættelse, hørenedsættelse, balancen mm


Styrk din krop fysisk, fysiologisk og mentalt?

Yogaterapi er i høj grad også for dig, som gerne vil beholde din gode form og bliver stærkere på alle planer. Uanset hvor lidt eller meget tid du kan afsætte hver dag, så har du den perfekte træningspartner i dit Velværeterapiprogram. 


Priser for Yogaterapi

- En times samtale - 450 kr - 60 minutter. Nøglen til din succes afhænger af forhold til din terapeut. Derfor er det vigtigt, at vores kemi stemmer. Jeg tilbyder denne første samtale, så du kan finde ud af om, jeg er den person, du kan bruge til at hjælpe dig.

- 1. konsultation - 750 kr - 90 minutter Analyse, udarbejdelse af et program der specifikt er tilpasset dig og de prioriteter vi sætter for dig. Jeg vil også undervise dig, så du er helt tryg ved at lave dit program derhjemme.

- Opfølgende konsultationer - 450 kr - 60 minutter. Vi arbejder videre med din udvikling og dit program.

Pakkeløsninger:

Alt i en - et tre månedersforløb med 1. konsultation og to opfølgende konsultationer ialt - 1500 kr

Alt i en - et seks månedersforløb med 1. konsultation og fire opfølgende konsultationer i alt 2250 kr

Alt i en - et årsforløb med 1. konsultation og fire opfølgende konsultationer plus deltagelse i en ugentlig yogaklasse i alt - Ring for pris. 

Kort sagt

Yogaterapi:

 • Møder dig hvor du er fysisk og psykisk.
 • Henvender sig til alle aldre og sundhedsstilstande. 
 • Stiller ingen krav om forkundskaber mm til sin udøver. 
 • Er forebyggende, lindrende og opbyggende.  
 • Tager hensyn til dig og dit program er personligt.
 • Styrker DIG fysisk, fysiologisk og psykisk.

Helt konkret

 • I yogaterapi gør vi brug af kropsøvelser, åndedrætsøvelser, lydøvelser og visualisering. Derudover rådgives vedrørende livsstil og forværrende faktorer i dagligdagen.
 • Ethvert yogaprogram er unikt tilpasset til eleven.
 • I yogaterapi arbejder vi med enkle præcise øvelser for at opnå en specifik effekt.
 • Træningen tilrettelægges så kroppen får lov til at forandre sig gradvist og komme i balance.
 • Vejrtrækningen er et centralt element i øvelserne. 
 • Der arbejdes både med dynamiske og statiske øvelser alt efter behov. 
 • Yogaterapi gør dig uafhængig og selvstændig.

Yogaterapi virker bedst med en vedholdende indsats. Det er mit job at motivere dig og give dig lyst til at udvikle dig og opnå større velvære.


"I yogaterapi fokuserer vi på at forbedre og optimere kroppens funktioner. Vi arbejder med hele kroppen og alt hvad den indebærer inklusive led, muskler og organer samt det mentale." 

Yogaterapi udspringer af hathayogastilarten Viniyoga, som betyder: "Yoga som tilpasses den elev, der udøver den."

                                                            Yoga sutra  

En Yogaterapikonsultation

Ved en yogaterapikonsultation møder du din lærer og vi taler sammen og lærer hinanden at kende. Du fortæller, om dine udfordringer. Jeg spørger ind til dit helbred, velvære, familie mm.

Dernæst foretager jeg en fysisk undersøgelse, hvor jeg mærker din rygsøjle, skuldrer, muskelstyrke mm. Du vil også blive bedt om at lave nogle enkle bevægelser.

Du fortæller mig, hvor meget tid du kan bruge på øvelser og jeg designer derefter et passende program til dig. Vi slutter af med, at jeg underviser dig i programmet, så du har styr på det og vi aftaler opfølgning.

Der lægges stor vægt på din egen oplevelse af en øvelse og effekten af øvelsen. Afhængigt af dig arbejder vi med vejrtrækningen og indlægger tid til observation og hvile i mellem øvelserne.

Forudsætinger

Husk at yogaterapi er en mulighed for alle aldre og unaset enhver fysisk begrænsning, som for eksempel manglende bevægelighed, smerter, skævheder, amputationer eller andre skader eller sygdomme. Den eneste reelle forudsætning er, at vi kan kommunikere bevidst.

Hvad kan du forvente ?

Med dit program i hånden, er det første skridt taget på vejen mod et bedre helbred og velvære i hverdagen. Det kan være en udfordring at finde tiden og indarbejde nye vaner. Et program er altid både enkelt og udfordrende. Det er vigtigt at vi finder den helt rigtige dosering - ikke for meget, ikke for lidt. Oplever du det ikke stemmer overens så ring til mig. Efterhånden som du forandrer dig, ændrer vi dit program, hvis du ønsker det. Det er målet, at du får lov at udvikle dig og opleve større velvære uden pres og stress.

Læs mere om Yogaterapi Viden